Fijne Feestdagen

Gepubliceerd op 19 december 2022 om 16:19

Lieve mensen,

 

Voordat je het weet is het jaar weer om. Hoog tijd om jullie op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen voor het nieuwe jaar.

 

Om vooruit te kunnen moet je soms eerst een stapje terug doen. Het stond al jaren op mijn verlanglijstje om weer cursussen te geven. In eerste instantie dacht ik het ontwikkelen van nieuwe cursussen te kunnen combineren met mijn overige werkzaamheden. Dit bleek helaas niet haalbaar te zijn. Daarom heb ik begin december 2022 afscheid genomen van mijn werkzaamheden als persoonlijk begeleider voor Zorg Actief in Dinxperlo. Wat was het lastig om die knoop door te hakken en wat zal ik de lieve mensen waar ik wekelijks thuis kwam missen. Stuk voor stuk kanjers met het hart op de goede plaats.

 

Volle kracht vooruit

2023 wordt het jaar vol nieuwe ontwikkelingen. Zo komen er informatiebijeenkomsten in samenwerking met andere zorgprofessionals in de regio. Hiermee kunnen we elkaars kwaliteiten aanvullen. Voor de patiënt/cliënt betekend dit 1 + 1 = 3.

Iemand die bijvoorbeeld met Artrose bij de fysiotherapeut loopt zou voor vermindering van zijn of haar klachten ook naar zijn leefstijl kunnen kijken. Is er een balans tussen ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende producten in de maaltijden? Hoe is het gesteld met de zuur-base balans? Eet deze persoon extra vaak vette vis voor een goede balans in Omega-3 vetzuren?  Zijn er nog specifieke kruiden of supplementen die ondersteuning kunnen bieden? En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Ook komen er zelfhulpprogramma’s beschikbaar met een professioneel plan van aanpak om met je (chronische) gezondheidsklacht(en) aan de slag te gaan. In 2024 komt de 4 daagse basiscursus weer beschikbaar en zullen er meerdere verdiepingscursussen verschijnen. Daarover later meer.

 

Mijn fijne plekje

Gewapend met een fris gerestylede gezellige werkplek, tegenwoordig zelfs met kantoorhondje ben ik klaar voor 2023. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan. Deze eerste maanden ben ik dan ook vooral op kantoor te vinden. Op dit moment ben ik nog bezig met het herlezen van bestaande informatie uit voorgaande opleidingen en zoeken naar wetenschappelijke onderbouwingen voor alle thema’s die ik voor komend jaar heb uitgezocht. Daarbij zijn er voor 2023 een hele reeks verdiepingscursussen geboekt om mijn eigen kennis op peil te houden. Ik kan niet wachten om deze informatie met jullie te delen.

 

Succes kosteloze inloopmomenten

Afgelopen voorjaar ben ik gestart met kosteloze inloopmomenten bij Fitnesscentrum Ponsen in Dinxperlo. Dat was een goede beslissing. Het laagdrempelig binnen kunnen lopen met vragen over natuurlijke ondersteuning bij gezondheidsklachten wordt erg gewaardeerd. Mensen maken dankbaar gebruik van dit moment. Steeds vaker worden ze doorverwezen door zorgaanbieders in de buurt. Als mijn agenda het toelaat komt er in 2023 nog een inloopmoment bij op een andere locatie. Deze zal dan in de avond gaan plaatsvinden.

 

Let op!

Maandag 26 december en maandag 2 januari ben ik niet aanwezig bij Fitnesscentrum Ponsen in verband met mijn vakantie. Vanaf maandag 9 januari zit ik weer van 9.00 tot 12.00 uur klaar voor al je vragen. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Zullen we samen groeien?

Afgelopen weekend ben ik lekker aan het fröbelen geweest met de Nieuw Jaar attenties voor mijn lieve trouwe klanten. Op de foto’s zie je wat een vrolijke cadeautjes het zijn geworden. Op naar een ‘bloeiend’ Nieuw Jaar!

Geniet van de feestdagen met familie en vrienden. En zorg extra goed voor degene die het extra moeilijk hebben in deze tijd.

 

Liefs, Brigitta


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.