Wat een heerlijke dag

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 18:56

Wat een heerlijke dag!

Of eigenlijk een heerlijke maand. Grappig om te zien wat verandering met je doet. Zowel in positieve als negatieve zin. Ik zit nog even lekker na te genieten op kantoor.

 

Positief

Wat opvalt, nu ik volledig achter de schermen aan het werk ben is het verschil in tijdsbeleving. Daar waar ik tot vorige maand het idee had dat de dagen aan mij voorbij vlogen zonder überhaupt nog te weten wat er allemaal gebeurd was die dag, week of maand beleef ik nu alles veel bewuster. Niet met opzet, maar het is gewoon zo. Ik functioneer niet meer op de automatische piloot en geniet enorm van de sportuurtjes tussen mijn werk door of een wandeling met de hond in het bos.

 

Daarbij heb ik een heel stel bijscholingsdagen geboekt voor het eerste kwartaal van dit jaar. Heerlijk al die inspiratie en nieuwe ontwikkelingen. Vandaag ging de bijscholing van Viteducatief over de overgang in relatie tot burn-out klachten. Wauw wat interessant! Dit zijn zeker onderwerpen die ik in de komende cursussen en informatieavonden ga gebruiken. Met makkelijk toe te passen tips kun je deze periode, die gemiddeld zo’n 7 jaar duurt, een stuk prettiger doorlopen. Op een later moment vertel ik jullie meer hierover.

 

Negatief

‘Niets zo veranderlijk als Brigitta’ dat is een zin die een goede vriendin van mij vaak heeft uitgesproken. En ja, ze heeft gelijk. Ik houd enorm van verandering en kan anderen daar helemaal gek mee maken. Als je mij een heel leven lang dezelfde baan of functie geeft word ik doodongelukkig en zal ik vast en zeker onder de maat presteren. Maar laat je mij verder ontwikkelen en afwisselende taken uitvoeren dan ben ik één bak energie. Dan zal ik mensen met enthousiasme inspireren om goed voor zichzelf te zorgen en daarbij uitleg geven over de werking van het lichaam en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Zo kan iemand begrijpen waarom een bepaalde behandeling, medicijn of leefstijladvies wel of niet zal werken in zijn of haar situatie en leert daarna handelen.

 

Maar hoe gek ik ook op verandering ben, mijn hoofd doet het daar heel slecht op. Het opnieuw zoeken naar een balans in mijn werkzaamheden, tijdsplanning en vooral telkens op de rem moeten omdat het nu eenmaal niet zo snel gaat als ik zou willen is irritant. Gevolg is al een heel stel slapeloze nachten op een rij en overprikkeling op zijn tijd. Lang niet meer gehad op deze manier. Maar, het eind is in zicht 😊

 

Zelfzorg

Aanstaande zaterdag heb ik een afspraak met een dame die heel goed is in het aanbieden van structuur in mijn nieuwe plannen voor 2023. Als de volgorde duidelijk is kan mijn hoofd gewoon weer lekker uit in de nachtelijke uurtjes. Heel veel zin in om met haar aan het werk te gaan. Ondertussen weet ik hoe ik mijn lichaam en mentale functioneren kan ondersteunen in stressvolle tijden. Gelukkig maar, anders zou er volgens mij niets uit mijn handen komen op dit soort dagen. Daarbij weet ik nu hoe belangrijk het is om juist voor de overgang niet te vaak langdurige stress te hebben. Dat is het ideale recept voor een groot klachtenpakket in deze levensfase. Morgen direct beginnen met de meditatie app die ik net kreeg van een lieve jonge dame en vrijdag de yogales inhalen die ik vandaag moest missen door de cursusdag. Sorry Marian, weer vergeten af te melden 🫣

 

Kortom, ik ga nu lekker naar de sportschool ontstressen en nagenieten van de inspirerende dag en vertel jullie binnenkort meer over al het moois dat eraan komt. Maak er een mooie avond van.

 

Liefs, Brigitta


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.