Vitamine D tekort en het risico op Covid-19

Gisteravond las ik in het AD wederom een artikel over vitamine D met betrekking tot Covid-19. Een grote groep gerenommeerde experts is boos over de afwachtende houding van de overheid over vitamine D. Zij willen dat mensen uit voorzorg vitamine D gaan slikken tegen corona. Steeds meer studies tonen aan dat vitamine D ervoor kan zorgen dat de kans dat je corona krijgt kleiner is en dat de infectie milder verloopt. In andere landen worden deze adviezen al gegeven, maar de Nederlandse regering blijft nog afwachtend in dit opzicht.

In mijn praktijk vraag ik mensen regelmatig om de vitamine D3 waarde in het bloed te laten prikken. Op die manier is het mogelijk om de juiste dosering vitamine D3 toe te voegen als er een tekort in het bloed is ontstaan. Uit deze testen blijkt dat veel mensen een tekort hebben aan deze vitamine.

Ik sluit mij aan bij de experts dat er meer aandacht moet zijn voor suppletie van onder andere vitamine D3. Vooral als je bedenkt dat de kans op overdosering bij vitamine D zeer klein is. ,,Dan moet je in één keer één à anderhalf potje achterover slaan. Iedereen met normaal gezond verstand snapt dat dit niet verstandig is.’’ Aldus hoogleraar immunologie van de Wageningen Universiteit Huub Savelkoul.

Hier lees je het hele artikel uit de AD: https://www.ad.nl/.../experts-boos-over-uitblijven.../

Uiteraard sta ik voor je klaar als je vragen hebt over dit thema.

Liefs, Brigitta


«   »