Aan de slag met jouw goede voornemens

Aan de slag met jouw goede voornemens voor 2021

Elk jaar worden er mooie plannen gemaakt voor een betere toekomst. Minder roken en/of drinken voor een goede gezondheid. Meer sport- en ontspanningsmomentjes om in balans te blijven en niet te vergeten meer tijd besteden aan en leuke activiteiten ondernemen met familie en vrienden voor extra geluksmomentjes. Maar in de realiteit zijn de goede voornemens vaak in januari al verdwenen. Komt je dat bekend voor? Wat is de reden dat het niet lukt? Ben je het niet gewend om aandacht aan jezelf te schenken? Zijn de omstandigheden te moeilijk om je motivatie vast te houden of heb je jouw doel(en) niet concreet genoeg gemaakt?

 

Maak jouw doelstelling concreet

Om er verzekerd van te zijn dat jij je doel(en) gaat behalen is een gedegen plan van aanpak nodig. Vaak zijn goede voornemens te vaag, te algemeen en vrijblijvend geformuleerd. Als je echt iets wilt bereiken helpt het jouw doelen concreet te maken.

  • Wat wil je bereiken en waarom?
  • Kun je dit zelf uitvoeren of heb je er hulp bij nodig?
  • Indien nodig, wie of wat kan jou helpen?
  • Hoe en waar ga jij dit doen en in welk tijdsbestek?
  • Welke tussenstapjes zijn er mogelijk?

 

Vier jouw succesmomentjes!

Dreigen jouw goede voornemens naar de achtergrond te verdwijnen? Geen zorgen, het jaar is pas net begonnen. Pak pen en papier en ga er nog eens rustig voor zitten. Maak realistische doelen en beschrijf ze zo concreet mogelijk. Deel jouw doelen op in kleine tussenstapjes. Op die manier heb je regelmatig succesmomentjes en blijf je gemotiveerd om de eindstreep te halen. Vergeet niet je succesmomentjes te vieren. Koppel er  een fijn verwenmomentje voor jezelf aan en geniet met volle teugen.

 

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Ik help je graag. Samen maken we jouw doel(en) concreet waarna jij direct aan de slag kunt gaan. 

 

Liefs,

Brigitta


«   »