Deel 2 - Nieuwe ontwikkelingen

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 12:00

Lieve mensen,

In mijn vorige bericht vertelde ik jullie over het plezier dat ik heb in het ondernemerschap. In mijn jeugd en puberjaren had ik niet durven dromen dat ik ooit een zelfstandig bedrijf zou gaan opzetten. Want nee, studeren was niet bepaald mijn ding en mijn zelfvertrouwen was ergens in een diepe put beland. Ik kreeg wel te horen dat een positieve mindset alles kon veranderen, maar geloofde gewoonweg niet in mijzelf. Ik zag wel dat ik ‘anders’ was dan de meeste anderen, maar wist er niet de vinger op te leggen. Als een bang vogeltje zocht ik mijn weg in de grote boze wereld en ontdekte een paar trucs waardoor ik het er nog helemaal niet zo slecht vanaf bracht. Zo krijg ik nu nog weleens te horen dat ik destijds zelfverzekerd over kwam. Nou, niet dus.

 

En toen werd ik moeder. Het aller mooiste en zwaarste ‘beroep’ dat er bestaat. Hele mooie momenten wisselde zich af met hele verdrietige en pittige momenten. Het liep allemaal niet bepaald vlekkeloos met de gezondheid van onze kinderen. En nee, alle aangeleerde trucs, een masker ophouden en andere mensen vooral niet te dicht bij mezelf laten komen werken dan niet altijd meer.  Er werd verwacht dat ik een sterke vrouw en moeder was voor onze kinderen. Althans dat dacht ik, dat had ik mezelf wijsgemaakt. Ik moest blijven functioneren en alle ballen in de lucht houden.

 

Als klap op de vuurpijl belandde ik zelf in het ziekenhuis. Er volgde een heftige operatie met lange hersteltijd met 2 kleine kinderen die tegelijkertijd alle aandacht opeisten. Toen ik fysiek opknapte zat ik er mentaal helemaal doorheen. Het besef dat het leven aan een zijden draadje hangt hakte er flink in. Met behulp van een psycholoog lukte het om dit een plekje te geven. Tegelijkertijd gingen we werken aan mijn zelfvertrouwen, leerde ik grenzen te stellen, begreep ik mijn ‘anders’ zijn en werd ik sterker en gelukkiger dan ooit tevoren. Nu kan ik zeggen dat die donkere periode me heel ver heeft gebracht.

 

Alle eigenschappen waar ik mij vroeger voor schaamde ben ik nu oprecht van gaan houden. Ik kan goed omdenken in lastige situaties en kan hier andere mensen mee helpen. Tijdens een hyperfocus ben ik in staat om in korte tijd iets neer te zetten waar anderen maanden over doen. Moet ik er wel bij zeggen dat ik dan op ‘robot’ stand ga en behoorlijk geinloos kan zijn. Aldus mijn lieve man die bij elk idee weer achter mij staat en in mij blijft geloven. Ook als ik dan even minder tijd voor hem in mijn agenda heb.

 

Ik schaam mij tegenwoordig ook niet meer als ik weer in dromenland ben en fantaseer over het bouwen van nieuwe luchtkastelen. Of omdat de teksten die ik schrijf nog weleens schrijffouten bevatten. En een chaoot zijn heeft ook best iets grappigs op momenten dat het eigenlijk niet helemaal passend is. Het kan ook voor andere mensen het ijs breken. Hebben we dat tenminste maar mooi gehad.

 

Wat ik in ieder geval niet meer doe is mezelf verstoppen of mij anders voordoen dan ik eigenlijk ben. Uit eigen ervaring weet ik dat dit je alleen maar ongelukkig en onzeker maakt. Mijn ouders hadden vroeger helemaal gelijk. Ik hoefde alleen maar te beginnen met in mezelf te gaan geloven. Gelukkig is het nooit te laat om daaraan te beginnen. Ik kan het jullie echt aanbevelen om er direct mee aan de slag te gaan. Tegenwoordig zijn er hele goede coaches die je daar bij kunnen helpen.

 

Genoeg geschreven voor vandaag. Voor nu wens ik jullie een mooie dag. Geniet van het leven. Jij bent de enige die er écht iets van kan maken. Vergeet niet iedere dag hardop tegen jezelf te zeggen wat er goed is gegaan. Dit brengt je veel meer dan te luisteren naar het kleine stemmetje dat je minpuntjes met plezier blijft herhalen. In mijn volgende blog vertel ik jullie meer over waar ik de laatste tijd mee aan het werk ben geweest.

 

Liefs, Brigitta


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.