Deel 3 - Nieuwe ontwikkelingen

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 18:00

Lieve mensen,

 

In mijn eerste blog vertelde ik al over de nieuwe ontwikkelingen waar ik mee bezig ben. In mijn praktijk heb ik de afgelopen jaren mensen op weg geholpen naar een gezondere en bewustere leefstijl. Deze basis veranderd niet. Wat wel verandert is de manier waarop ik dit ten uitvoering breng. Ik zal nog maar weinig één op één vanuit mijn praktijk aan het werk gaan. Ik heb gemerkt dat er een steeds grotere behoefte ontstaat aan professionele informatie waarmee mensen zelfstandig thuis aan de slag kunnen gaan. Waarvoor je geen consulten in hoeft te plannen, maar met een gedegen plan van aanpak thuis, op een moment dat het uitkomt, aan het werk met verbetering van je gezondheid.

 

Een stappenplan met onderbouwde informatie van een professional met de mogelijkheid voor online en/of telefonisch advies op de momenten dat je er niet helemaal uitkomt of je een steuntje in de rug kunt gebruiken. Een plan van aanpak die met kleine veranderingen helpt om een fittere en gezondere versie van jezelf te worden. En waarbij jij zelf het tempo bepaalt.

 

Ik krijg vaak te horen dat mensen door de bomen het bos niet meer zien in gezondheidsland. Iedereen zet goed bedoelde adviezen op het internet, maar is dit wel geschikt voor iedereen? Zo komt het niet zelden voor dat mensen met gezondheidsklachten bij mij terecht komen die een gevolg zijn van langdurig aanhouden van een eenzijdig voedingspatroon. Een dieet die voor korte tijd bedoel was, maar waar de buurvrouw het lange tijd wel erg goed op deed. Maar iedereen is nu eenmaal anders. Wat voor de één werkt past totaal niet bij de ander. De laatste tijd zie je dat bijvoorbeeld met het ketogeen dieet. Iets waar ik hele goede ervaringen mee heb. Je behaalt er hele mooie resultaten mee, maar het is bedoeld om tijdelijk toe te passen. Zodra je het langdurig inzet worden de voordelen minder worden en liggen er andere problemen op de loer. Binnenkort vertel ik jullie meer over dit onderwerp.

 

Professionals zoals diëtisten of orthomoleculair therapeuten denken graag met je mee. Zij kunnen meestal aardig goed inschatten of een specifiek voedingspatroon geschikt is in jouw  situatie of dat er andere, voor jou betere opties bestaan. Ze weten ook of inzet van aanvullende voedingsstoffen nuttig zijn in jouw situatie. Extra voedingsstoffen zijn ontzettend waardevol, mits je weet waar je mee bezig bent. Jarenlang één enkele vitamine hoog gedoseerd innemen op advies van bijvoorbeeld de kapper is niet erg verstandig. In de toekomst deel ik informatie hierover in de blogberichten en er verschijnen  verschillende online gezondheidsprogramma’s en fysieke cursussen. Deze programma’s bestaan uit goed onderbouwde informatie en handige stappenplannen om zelfstandig met je gezondheid aan het werk te gaan. 

 

Verder verplaatst de webshop met voedingssupplementen van Natuurlijk Fit met Brigitta naar www.verantwoordsupplementengebruik.nl De website is nog in de maak, maar binnenkort kunnen jullie er een kijkje nemen. Hier vind je uitsluitend producten van orthomoleculaire fabrikanten uit de hoogste kwaliteitsklasse. Dus geen grote veelvoud aan verschillende merken in deze webshop, maar wel alle producten die echt nuttig zijn om je gezondheid te ondersteunen. Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij Verantwoord Supplementen Gebruik vooral om professioneel en persoonlijk advies. Er wordt met je meegedacht voor gebruik van de juiste stoffen op het juiste moment. Daarbij is de kennis in huis om te bepalen welke producten geschikt zijn in combinatie met medicatie of bij speciale omstandigheden. Ook word er gelet op de wisselwerking tussen verschillende producten en het onnodig gebruik van te veel verschillende producten ineens. 

 

Terwijl ik met de verhuizing van de webshop bezig was ontstond het idee voor de Vitamine Maand-, Kwartaal- en Jaarbox. Een concept dat nog niet in Nederland bestaat en waar ik echt  trots op ben. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept een enorme meerwaarde heeft voor degene die opzoek is naar een gepersonaliseerd vitamine abonnement.  Volgende week vertel meer hierover. Nu eerst lekker genieten van het weekend. Morgen shoppen met onze oudste dochter. Hopelijk doet het weer dan ook een beetje leuk mee ;-).

 

Liefs, Brigitta


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.