Inspirerend verassingsbezoek

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 11:15

Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan het jaarlijkse Vitals congres in Bunnik. Een leerzame middag met lezingen over verschillende onderwerpen om mijn kennis up to date te houden. Olympisch kampioen Irene Schouten was het verassingsbezoek van de middag. Wat een leuke vrouw!

 

Het mooiste vond ik nog om te horen dat zij haar doorzettingsvermogen echt van huis uit heeft meegekregen. Dit is iets waar wij thuis bij onze kinderen ook veel waarde aan hechten. Van niets komt niets. In het verleden hielp Irene haar ouders in het familiebedrijf. Daar leerde ze door te gaan tot het werk echt klaar was. Ook als dit betekende dat ze niet op de afgesproken tijd klaar was. Dit helpt haar nu om toch nog dat beetje extra te geven op de momenten dat ze er eigenlijk doorheen zit. Het leverde haar onder andere vier medailles op tijdens de Olympische Spelen in 2022.

 

Waar ik van stond te kijken is dat er nog steeds lang niet overal de juiste aandacht voor optimale voeding voor topsporters is. Er wordt wel gekeken naar de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten om verzekerd te zijn van voldoende brandstof voor de trainingen en wedstrijden, maar niet naar de kwaliteit van voeding. In een verdiepingscursus van een tijdje terug waar ik verschillende mensen uit de professionele wielersport ontmoette bleek dit niet anders te zijn. De wil is er wel om topsporters beter te voorzien van de specifieke voedingsstoffen op het juiste moment, maar de kennis is nog onvoldoende aanwezig. Wat mij betreft een hele mooie ontwikkeling dat er wel steeds meer aandacht is voor kwalitatief goede maaltijden en het belang van aanvullende voedingsstoffen. Dit kan echt het verschil maken.

 

Irene Schouten is in ieder geval voorzien van kwalitatief goede voedingssupplementen met Vitals als sponsor. Hiermee is er aandacht voor de juiste voedingsstoffen om prestaties te leveren en voor lichamelijk herstel na de vele zware trainingen. Want jeetje wat een trainingsschema. Daar neem ik echt mijn petje voor af.

 

Vraag jij je af of gezonde voeding en/of aanvullende voedingsstoffen iets voor jou kunnen betekenen? Ik help je graag bij al je vragen op het gebied van voeding, gezondheid en aanvullende voedingsstoffen. Loop gerust eens binnen tijdens het inloopmoment op de maandagochtend in Dinxperlo of neem contact met mij op.

 

Liefs, Brigitta

info@natuurlijkfitmetbrigitta.nl

0031 (0)6 830 876 08


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.