Waar het allemaal mee begon

 

Soms moet er eerst iets gebeuren voor je tot stilstand komt en gaat luisteren naar je lichaam. Bij mij ging dat niet anders. Ik was van jongs af aan gewend om vol gas vooruit te gaan en vooral niet bij mijn eigen gevoel stil te staan. Ik had geen eigen mening en kwam niet voor mezelf op. Had altijd last van buikpijn, vooral na de maaltijden. Ook werd ik jarenlang geplaagd door chronische keelontsteking, constante overprikkeling, oververmoeidheid zonder het zelf door te hebben en ga zo maar door. 

Stilstand bracht verandering

2011 was het jaar waarin alles anders werd. Een heftige tijd waar ik achteraf enorm dankbaar voor ben. Door twee levertumoren moest een groot deel van mijn lever en de galblaas verwijderd worden. Een periode van stilstand en herstel volgde. Het was een pittige periode. Niet alleen omdat ik constant op de rem moest en veel te veel tijd had om na te denken. Maar ook omdat we thuis twee jonge kinderen hadden met verschillende onbegrepen gezondheidsklachten. Wekelijks gingen we op pad naar de kinderarts, apotheek en verschillende therapeuten, maar niets leek te helpen. Om gek van te worden.

Waarom wist ik dit niet?

Tijdens mijn herstelproces leerde ik veel over mezelf. Ik leerde begrijpen dat ik net iets anders denk, doe en voel als de meeste mensen om mij heen. Ik leerde mijn grenzen steeds beter kennen, op mijn gevoel te vertrouwen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. En ik raakte geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde. Er ging een wereld voor mij open. Waarom wist ik dit niet? Waarom had ik dit niet eerder geleerd?

 

Enthousiast begon ik aan verschillende opleidingen en cursussen in de natuurgeneeskunde. Vooral de orthomoleculaire therapie sprak mij enorm aan. Ik leerde begrijpen hoe het lichaam functioneert en waardoor mentale of fysieke problemen ontstaan. Waarom klachten in verschillende orgaansystemen vaak verband met elkaar hebben, maar vooral hoe en waarmee je begint om de klachten te verminderen. En dat is precies wat ik tegenwoordig overdraag aan de mensen die mijn praktijk en cursussen bezoeken.


"Door mijn werk zie ik veel mensen die onbewust, onbedoeld en ongewild voeding eten die hun klachten veroorzaken, in stand houden of verergeren. Hoe moeten ze dat ook weten? Waar hebben ze iets geleerd over voeding?" 


Actief aan de slag met jouw herstelproces

Enorm enthousiast over de behaalde resultaten bij ons thuis begon ik voorzichtig met het uitdelen van tips aan bekenden. Daarna ontstond de ambitie om een eigen praktijk te beginnen. Vanaf 2016 ben ik natuurgeneeskundig therapeut en gestart met 'Natuurlijk Fit met Brigitta'. Ik werk graag met de adviezen uit de orthomoleculaire therapie. De mensen die mijn  praktijk bezoeken hebben vaak chronische onbegrepen mentale en/of fysieke gezondheidsklachten. Het is fantastisch om te zien dat klachten waar ze soms jarenlang mee rondlopen in korte tijd verminderen als ze met mijn adviezen aan de slag gaan. Even terug naar de basis, leren luisteren naar je lichaam en doen of laten waar je lichaam op dat moment behoefte aan heeft.

 

Al mijn diensten zijn gericht op educatie over de werking van het lichaam. Zodra je begrijpt waar jouw klachten vandaan komen, kun je actief aan de slag met het herstelproces. Zo nodig zet ik specifieke voedingsstoffen (supplementen) in om ziekteprocessen tegen te gaan en/of genezingsprocessen te bevorderen. Het gaat dan niet om het onderdrukken van de symptomen, maar om het ondersteunen van het lichaam om zichzelf te genezen. 


"Ik leer je te luisteren naar je lichaam en leg uit

welke voeding en leefstijlfactoren bij je passen en waar je beter voorzichtig mee kunt zijn"


Vraag jij je af of ik iets voor jou kan betekenen?

Loop eens binnen tijdens een kosteloos inloopmoment voor een eerste kennismaking. Past dit niet in jouw agenda? Belapp of mail me gerust. Samen bekijken we wat nodig is om je weer energiek en goed te voelen.

 

Ik leer je graag:

✓ wat nodig is om preventief gezond te blijven

✓ te luisteren naar wat je lichaam je probeert duidelijk te maken

✓ hoe je ontstane ziekteprocessen tegengaat

✓ hoe je genezingsprocessen actief ondersteunt