"Wat ik aan Brigitta waardeer is dat zij zich altijd voor 100% inzet.

Ze is oprecht en creatief in haar werkwijze. Wat je vraag of wens ook is, ze komt altijd met een passend aanbod."


Leuk dat je mijn website bezoekt

Mijn naam is Brigitta Kruse. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee puberdochters. Naast dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt, hou ik van sporten, eropuit gaan in de natuur, lekker koken, tafelen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

 

Werken met mensen is mijn passie. Het is steeds weer een uitdaging om te ontdekken waarom iemand op een bepaalde manier denkt of handelt. Hoe ik dat vanuit mijn vakgebied kan ondersteunen en positief kan beïnvloeden. Voor mij hoeft niemand aan het perfecte plaatje te voldoen. Bestaat er überhaupt zoiets als een perfect plaatje? Ieder mens is uniek en er is altijd een reden voor een klacht of ongewenst gedrag dat tot uiting komt. Het is mijn uitdaging om de sleutel tot verbetering te vinden.

 

Na jarenlange gezondheidsklachten binnen ons gezin, waarbij er heel wat verschillende diagnoses uitgedeeld werden, ging het roer om. Ik had sterk de behoefte aan meer informatie en om zelf actief deel te nemen aan het verbeterproces. Niet afwachten, maar uitzoeken of er nog ondersteunende mogelijkheden waren voor de toekomst. Nou, die waren er! Ik raakte geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen de complementaire geneeskunde en koos voor diverse opleidingen en cursussen op orthomoleculair gebied.

Orthomoleculaire therapie

Voor veel mensen is orthomoleculaire therapie een onbekende vorm van behandeling. Dat was voor mij jaren geleden niet anders. Bij orthomoleculaire therapie leer je te luisteren naar je lichaam. Je leert welke voeding en leefstijlfactoren bij je passen en waar je beter voorzichtig mee kunt zijn. Daarbij worden extra voedingsstoffen in therapeutische doseringen ingezet in plaats van medicijnen om ziekteprocessen tegen te gaan en genezingsprocessen te bevorderen. Het gaat dan eigenlijk om het ondersteunen van het lichaam om zichzelf te genezen. Daarbij worden extra voedingsstoffen preventief ingezet om sportprestaties te verbeteren of een optimale fitheid van lichaam en geest te bereiken.

 

De geleerde theorieën brachten we onder toeziend oog van de behandelend artsen in de praktijk, en met succes! Na verloop van tijd waren er geen medicijnen meer nodig, geen wekelijkse dokterbezoekjes of regelmatige ziekenhuisopnames. En jee wat was ik enthousiast. Waarom wist ik dit niet? Waarom hebben we de basis voor een optimaal functionerend lichaam niet op school geleerd? Dit moest ik gaan delen met andere mensen.

 


Toen thuis alles op de rit was kon ik verder gaan studeren, want er was meer kennis nodig om als orthomoleculair therapeut aan de slag te gaan. Sinds 2016 ben ik gediplomeerd gezondheidsprofessional en begeleid ik mensen naar een fitter en gelukkiger leven. Ondertussen heb ik me verdiept in verschillende behandelvormen, maar mijn voorliefde gaat nog steeds uit naar de orthomoleculaire therapie. Mijn diploma Medische Basiskennis, met de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en psychosociale basiskennis, heb ik behaald om een gezondheidsprobleem altijd vanuit regulier en complementair oogpunt te kunnen bekijken. 

 

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Kijk lekker rond op mijn website om te ontdekken of ik iets voor jou kan betekenen. Via mijn Facebook, Instagram en blogberichten blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Liever persoonlijk contact? Je bent van harte welkom tijdens de wekelijkse inloopochtend in Dinxperlo.

 

Liefs, Brigitta