Braverman-test

Wat is een Braverman-test ?

Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit?  Dan kan de Braverman-test, ook wel neurotransmitterprofiebepaling genoemd, inzicht geven in de kracht en verzwakking van het neuro-biochemische systeem.

 

Neurotransmitters zijn signaalstoffen in de hersenen. Ze functioneren als boodschapperstoffen die voor de interne communicatie zorgen. Deze neurotransmitters worden uit bouwstenen (met name aminozuren) gemaakt die afkomstig zijn uit de dagelijkse voeding. Dat maakt dat volwaardige, gevarieerde en zoveel mogelijk verse voeding een belangrijk onderdeel is van jouw gezondheid.

Hoe het werkt

De Neurotransmitterprofielbepaling volgens Braverman is een lange vragenlijst met ja/nee vragen. Het doel van deze profielbepaling is om een inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neuro-biochemische systeem en de daarbij behorende klachten. Bij ieder neurotransmitterprofiel, ook wel natuur genoemd, hoort een reeks aan kenmerken. Door het herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitterprofielen en het aanvullen van tekorten, kan in de basis het genezingsproces worden versterkt. 

 

De Braverman-test bestaat uit twee delen

In beide delen kunnen vragen uitsluitend beantwoord worden met ja of nee. Deel A bepaalt het van nature overheersende neurotransmitterprofiel. Deel B bepaalt of er sprake is van neuro‚Äźbiochemische tekorten binnen het neurotransmitterprofiel. De bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. De Braverman-test combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn, maar ook gereviewed door vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings. 

 

Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven

Vier belangrijke neurotransmitters zijn acetylcholine, dopamine, GABA en serotonine. De Braverman-test is geen diagnosemiddel, maar een methode om de werking van voorgenoemde vier neurotransmitters in kaart te brengen. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten, die direct verbonden zijn met de neurotransmitters in het brein.

 

Klik op de buttons voor uitleg over de vier belangrijke neurotransmitters die getest worden.

Het voordeel van een Braverman-test

Neurotransmitters zijn net als hormonen de boodschappersstoffen in ons lichaam. Om o.a. te slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen is een balans tussen de 'activeren' en 'remmende' stoffen in je brein erg belangrijk. Mensen die uit balans raken herkennen zichzelf vaak niet meer. Ze kunnen niet meer denken, voelen of doen als ze voorheen deden. 

 

Alles wat we consumeren, zowel fysiek als emotioneel, heeft invloed op onze neurotransmittersystemen. In mijn praktijk zie ik regelmatig dat de bouwstenen voor de neurotransmitters onvoldoende in het voedingspatroon aanwezig zijn. Met behulp van de juiste voedingsadviezen, beweging, voedingssupplementen en aanvullende tips om bijvoorbeeld je spijsverteringsproces te verbeteren kunnen we de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Bestel en betaal je test.
  2. Download de vragenlijst.
  3. Beantwoord de vragen op een rustig moment. 
  4. Geef je score per onderdeel en neurotransmitter door aan info@natuurlijkfitmetbrigitta.nl.
  5. Ik ga aan de slag met het opstellen van een een persoonlijk advies en laat je weten wanneer jij je verslag kunt verwachten.
  6. Het verslag ontvang je in je mailbox. De betekenis van jouw scores wordt uitgelegd met daarbij voedings- en leefstijladviezen om de neurotransmitter(s) die de problemen veroorzaken positief te beïnvloeden.
  7. Vind je het fijn om de uitslagen en adviezen persoonlijk te bespreken? Je bent welkom in mijn praktijk. Plan je afspraak gemakkelijk online.

Op alle producten en diensten van Natuurlijk Fit met Brigitta zijn de algemene voorwaarden en disclaimer van toepassing Lees deze eerst goed door voordat je een afspraak of bestelling plaatst