Een verhaal uit de praktijk

Mijn ervaring met de cursus ‘Een leven lang Natuurlijk Fit!’

Het beste dat ik in jaren gedaan heb!, waarom? Na jaren van pijn, vermoeidheid, het futloos zijn en dus niet fit zijn, was ik het zat, het roer moest om, maar hoe? Eerst maar eens sporten, maar i.v.m een hernia kon dit maar in beperkte mate en heel voorzichtig, maar……alle kleine beetjes helpen dacht ik.

Voeding; daarover broeide ook al langer iets bij me. Wat staat er nu werkelijk op de verpakking, wat lees ik hierop, wat vertelde me het etiket?
En zo komt niets met toeval: de cursus van Brigitta ‘Een leven lang Natuurlijk Fit!’. Maar natuurlijk zag ik nu ook weer “beren op de weg ”; de kosten. Maar zoals mijn man het me heel nuchter vertelde: 1 keer naar de specialist = duurder (weg eigen risico), mijn ziektekosten moesten naar een duurder niveau, structureel naar fysiotherapie, allemaal duurder. Dus ik was al snel overtuigd en toch maar naar de cursus van Brigitta.

De cursus

Wat zijn dit interessante en inspirerende avonden geweest voor me. Er ging een enorme wereld voor me open. Misschien kreeg ik wel iets te veel informatie (de welbekende beren kwamen weer tevoorschijn). Maar achteraf gezien komt dit allemaal goed. Opeens loop je met hele andere ogen door de supermarkt, goh: de voor mij toen nog deels onbekende ingrediënten, liggen toch allemaal gewoon in de supermarkt. En dan hebben we ook nog het lang levende internet. Het gaat zomaar ineens min of meer vanzelf. Je wordt zelfs steeds enthousiaster, natuurlijk ook omdat je je al vrij snel echt een stuk beter/fitter gaat voelen, ook verloor ik in een mum van tijd behoorlijk veel kilo’s, zomaar. Terwijl je nog maar een fractie doet van wat je “geleerd” hebt bij Brigitta. Het kan namelijk niet allemaal ineens en sommige dingen die je tijdens de cursus leert zijn ook (nog) niet voor jouw van toepassing. Maar dat komt vanzelf. Ook nu nog lees ik het naslagwerk door en haal ik er af en toe toch nog weer dingen uit.

Ook speciale dank aan mijn man; hij is de kok bij ons thuis, mede ook door zijn enthousiasme voel ik me nu echt stukken beter en heb ik, daar waar het mijn hoofdzakelijk om te doen was, veel minder pijn. Binnen drie maanden was ik van mijn bloeddruk tabletten af. We eten nu heerlijk gezond en gevarieerd. Ook het feit dat je Brigitta elke moment van de dag nog “achter de hand” hebt is enorm prettig. Je kan haar altijd bellen of mailen.

Nu hoor ik jullie denken

(dus jullie hebben toch ook last van de “beren op de weg” 😊) veel meer werk, veel duurder allemaal. Echt niet; je moet alles even iets anders indelen en iets meer plannen. Maar geloof me dit gaat allemaal vanzelf, dit “heb je ervoor over”. Je wordt heel creatief en enorm gemotiveerd.

Liefs, Natascha de Vries, 48 jaar uit Dinxperlo