Kookplezier met kinderen

Afgelopen donderdag mocht ik samen met Bolle Buiken & Babycoach Mirjam een gezond hapjesbuffet verzorgen. Wat een dikke pret voor de kinderen van kinderopvang de Zonnekinderen en de naschoolse opvang van IKC de Bosmark in Dinxperlo.

Ruim 60 kinderen hebben enthousiast meegewerkt aan dit mooie project. Samen mochten ze kijken, voelen, ruiken en proeven van de verschillende ingrediënten. Mooie producten die volop energie-, bouw- en beschermstoffen voor de opgroeiende kinderen leveren. Ze mochten tijdens het bereiden van de recepten nadenken of de gerechten na het volgen van de recepten direct lekker genoeg waren of dat er misschien nog iets toegevoegd kon worden om het nog lekkerder te maken. Dat is belangrijk omdat kinderen zo hun eigen smaak leren ontwikkelen.
Aan het einde van de dag mochten de kinderen met hun ouders/ verzorgers langs het buffet en alle hapjes en drankjes uitproberen.

Prachtig hoe trots de kinderen lieten zien wat voor een lekkers ze gemaakt hadden. Aanstaande week ontvangen alle ouders en leerkrachten de uitgewerkte recepten, boordevol interessante tips en weetjes, per e-mail. Alvast heel veel kookplezier gewenst!