Nieuw bij Natuurlijk Fit! met Brigitta

Energetische Morfologische Bloedtest

Door onze bloedvaten stroomt dagelijks 7000 liter bloed met een hele waardevolle lading. Het vasculaire systeem vervoert zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen van orgaan tot orgaan, van cel naar cel tot in de kleinste delen van ons lichaam. Het bloed is daarbij niet alleen het transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem.
Uit slechts één druppel bloed kan ontzettend veel informatie worden verkregen. Bloedtesten in de reguliere zorg brengen o.a. bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht, maar uit het bloed kan nog veel meer informatie worden gehaald.

Preventief aan je gezondheid werken
Edwin Wiersma, van Praktijk Wiersma, is na zijn reguliere studie geneeskunde verder gegaan met diverse studies in de natuurgeneeskunde. Tegenwoordig heeft hij meerdere praktijken in Nederland die allen gebruik maken van zowel de reguliere- als de natuurgeneeskundige kijk op ziekten. Tijdens onderzoeken in zijn praktijk deed hij een belangrijke ontdekking. Het bleek dat bepaalde afwijkingen in vorm, beweging en frequentie van bloedcellen eerder zichtbaar waren, terwijl er in de bestaande reguliere bloedonderzoeken nog geen duidelijk afwijkende bloedwaarden te meten waren. Wordt dit bij één persoon gezien, dan is het een interessant gegeven. Het werd een ander verhaal toen bleek dat hetzelfde verband zich bij een heleboel mensen openbaarde. Hierdoor ging hij op zoek naar een testmethode om voor een grote groep mensen lichamelijke verstoringen eerder aan te kunnen tonen en daarmee ziektes en gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voor te zijn.

Meten is weten
Ziekte ontstaat niet ineens. Voordat een ziekte of aandoening tot uiting komt, heeft een lichaam al lange tijd met een bepaalde verstoring of belasting te maken gehad. Zo kan het zijn dat er door een ongezonde leefstijl, veel stress, zwaar lichamelijk werk of zeer regelmatig sporten een tekort aan voedingsstoffen (nutriënten) of teveel aan vrijgekomen radicalen ontstaan is. Hoe langer dit voortduurt hoe meer schade er op celniveau aangericht wordt. Een Energetische Morfologische Bloedtest is een mooie methode om verstoringen, voedingsintoleranties en belastingen waar het lichaam mee te maken heeft aan te tonen. Het capillairbloed wordt via een klein vingerprikje afgenomen en vervolgens op drie verschillende manieren in het laboratorium getest. Naast het reguliere hematologisch onderzoek wordt ook een microscopisch onderzoek en bioresonantie test gedaan.

Resultaten
Met de bloedtest vinden we soms alleen de reden van je huidige klachten. Maar veelal geeft het een breder beeld van verstoringen en belastingen waar het lichaam al wel mee te maken heeft, maar waar je zelf nog geen directe klachten van ondervindt. Hierdoor kunnen we het lichaam bijsturen voordat de klacht(en) daadwerkelijk tot uiting komen. Deze testmethode is overigens niet bedoeld om ziekten aan te tonen. Omdat ik geen arts ben, stuur ik je bij afwijkingen in het hematologische bloedbeeld altijd door naar je eigen huisarts voor verder uitgebreid onderzoek.

 Bekijk het aanbod op deze website voor meer informatie over deze interessante test.