Wat een jaar!

WAT EEN JAAR!

Nog maar heel even en dan staat 2018 alweer voor de deur. Wat mijn praktijk en studies betreft kijk ik terug op een heel leuk en ontzettend leerzaam jaar. Het is heerlijk om door mijn werk met allemaal lieve mensen in contact te komen en nog fijner om de voortgang in de lichamelijke- en geestelijke gezondheid vanaf de zijlijn te mogen volgen.

2017 was voor mij en ons hele gezin ook een veel te druk jaar. Het opzetten van een praktijk kost in het begin extra tijd en energie en met nog een aantal lopende studies bij mij en mijn echtgenoot was dit niet altijd een hele handige combinatie. Daarbij ben ik iemand die grenzen nodig heeft en geen grenzen aan mijn werk gesteld heb. Ik heb vanaf de opening van mijn praktijk bewust gekozen om nog geen vastgestelde openingsdagen of tijden te hanteren. Het idee erachter was dat ik zo rustig aan uit kon zoeken wat wel of niet werkte in ons gezin. In de praktijk resulteerde dit in bijna 1,5 jaar 7 dagen per week werken. Alle negatieve gevolgen van stress die in de cursus ‘Een leven lang Natuurlijk Fit!’ uitgebreid aanbod komen heb ik in levende lijve mogen ervaren. Dat kan en moet anders in het nieuwe jaar!

KEUZES MAKEN

Vaak voelen we best goed aan wat wel of niet goed voor ons lichaam is alleen zijn we vergeten ernaar te luisteren. Een aantal jaren geleden heb ik een flinke tijd in de lappenmand gezeten omdat ik niet naar mijn lichaam en mijn gevoel wilde luisteren. Ik hou niet van gezeur en vond dat ik door moest gaan. Op een gegeven moment kwam ik de man met de hamer tegen en werd ik flink met de neus op de feiten gedrukt. Ondertussen weet ik door alle studies van de laatste jaren en een flink portie praktijkervaring dat dit niet de manier van leven was.

Iedereen krijgt met stressmomenten te maken, deze horen nu eenmaal bij het leven. Of je nu een eigen bedrijf aan het opzetten bent, een baan hebt waar je eigenlijk helemaal niet op je plek zit, relatieproblemen hebt of iemand verliest aan de strijd tegen kanker, het zijn allemaal stressmomenten waar je niet zomaar onderuit kunt. Momenten van stress kan je lichaam prima mee omgaan. Het is vooral langdurige stress waar je lichaam flink aan te lijden heeft. Het is belangrijk af en toe met afstand naar je huidige leven te kijken. Is het echt allemaal noodzakelijk zoals je leven nu ingedeeld is of is er plaats voor verandering(en)? Ben je gelukkig in je relatie, werk en gezondheid? Heb je voldoende vrije tijd voor jezelf en partner en/of gezin? Ziet je leven er uit zoals je het je voorgesteld had?

PATRONEN DOORBREKEN

Als je niet volmondig ja op deze vragen kunt beantwoorden dan is er werk aan de winkel. Dit geldt uiteraard ook voor mij. Het wordt tijd om mijn werkdagen beter in te delen. Alleen op die manier voorkom ik dat ik die vervelende man met de hamer nog eens tegen het lijf loop en kan ik vol energie andere mensen blijven motiveren om meer aandacht aan hun gezondheid te schenken.

Binnenkort staat op mijn website en de Facebook pagina vermeld dat mijn praktijk op de woensdag, donderdag en zondag gesloten blijft. Op de woensdag werk ik met veel plezier bij HB Fitness in Dinxperlo en dan heb ik nog twee dagen over voor ons gezin, familie en vrienden. Wat een luxe?.

KERSTVAKANTIE

Van 24-12-2017 t/m 07-01-2018 heb ik vakantie en blijft mijn praktijk gesloten. Geef eventuele bestellingen voor 21-12-2017 door, zodat ik ze op tijd voor je klaar kan zetten. Ik heb nog 3 leuke decembergeschenken te vergeven. Deze ontvang je bij een aankoop voor een product of dienst vanaf €30,00.

WIE JARIG IS TRAKTEERT

Op 29 december ben ik jarig. Op die dag zal ik een gratis 10-lessenkaart voor de Get Fit & Stay Fit groepslessen op de donderdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur weggeven. Binnen enkele dagen mag jij mij op mijn Facebook pagina vertellen wie het verdient een sportieve start in het nieuwe jaar te maken.

EXTRA PLAATSEN GERESERVEERD

29 januari 2018 gaat voor de 3e keer de cursus ‘Een leven lang Natuurlijk Fit!’ bij het Kulturhus Dinxperlo van start. Ik ben blij verrast met het animo dat er voor deze cursus is. Dit heb ik volledig te danken aan de enthousiaste verhalen van de deelnemers uit de eerste 2 cursussen die de ronde gaan. Mijn dank daarvoor! Voor degenen die in januari nog graag mee willen doen heb ik goed nieuws. Ik heb besloten een aantal extra plaatsen te reserveren zodat ook jij het nieuwe jaar in een fit en energiek lichaam tegemoet kunt gaan. Uitgebreide informatie over deze cursus vindt je in bovenstaande link. Aanmelden kan via de website. Omdat de decembermaand al duur genoeg is wordt de factuur voor deelname pas in januari verstuurd?.

Daarbij zijn er meerdere mensen die mee willen doen, maar niet kunnen omdat deze cursus op 4 maandagavonden gegeven wordt. Ik heb ondertussen een aanvraag voor 4 donderdagavonden vanaf april gedaan. Binnenkort meer hierover.

FIJNE DAG GEWENST

Even doorzetten nog, het is bijna vakantie!
Liefs, Brigitta